16 februari 2012

Mijn favoriete iPad apps

Dit zijn de apps die ik dagdagelijks of toch heel regelmatig gebruik in het kader van professionele activiteiten.

Dropbox

Deze app is onontbeerlijk om met andere apps zoals GoodReader vlot te kunnen werken. Door de iPad te koppelen met een Dropbox account, heb je een virtuele schijf “in de cloud” om je bestanden mee te synchroniseren.

GoodReader

De beste PDF lezer, tout court. Zeer handig: markeringen. Bovendien maakt de laatste update het mogelijk om ook zeer kleine notities in de marge te maken.

Notability

Na enkele maanden gewerkt te hebben met Note Taker HD (van Dan Bricklin, nota bene de uitvinder van VisiCalc, de voorloper van Excel!), ben ik overgeschakeld op Notability, vooral vanwege de gelikte UI en uitgebreide features. Vooral het kunnen mengen van getikte tekst en geschreven notities is erg handig.

Evernote

Notities synchroniseren, zowel op PC, Mac als iPad. Dit gebruik ik eerder voor snelle reminders of ToDo-lijstjes.

Instapaper

Deze app kan artikelen op het web vrijmaken van reclame en van een fraaie “krantenopmaak” voorzien. In combinatie met een Chrome plugin maak je de ultieme leestool: een leuk artikel dat je op je PC ontdekt, markeer je naar je leeslijst en ‘s avonds in de zetel lees je alles met de iPad op schoot.

Een gelijkaardige app die ik vroeger gebruikte: Read It Later

Reeder

Deze app is te vergelijken met Instapaper: het kan artikelen transformeren naar een fraai, leesbaar formaat. Echter de artikelen zelf zijn afkomstig van je Google Reader account.

Zite en Flipboard

Twee apps die het mogelijk maken om op basis van allerhande voorkeuren (Google Reader, Twitter, Facebook, enz.) een magazine “op maat” te maken.

Discover

Artikelen opzoeken op Wikipedia

ScreenChomp

Van de makers van Camtasia. Met deze tool kan je eenvoudige lesjes opnemen en voorzien van live getekende illustraties op de iPad.

DisplayLink

Je iPad uitbreiden als tweede scherm van je PC.

Foto en Video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten